Ana SayfaGündemSamsun'da hayvanlar için mama fabrikası kuruluyor

Samsun’da hayvanlar için mama fabrikası kuruluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atıyor. Belediye, hayvanların proteinli besin ihtiyacının düzenli karşılanması için mama üretim fabrikası kuruyor.

Sokak hayvanlarının tedavi edilerek doğal ortamlarında barınmalarını sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hizmetlerine devam ediyor. Belediye, İlkadım ilçesi Yukarı Avdan mahallesinde 2013 yılında 165 dönüm arazi üzerinde Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ni açtı. Merkez, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, analiz, biyokimya, röntgen ve ultrason birimlerinden oluşan tam donanımlı veteriner kliniği, kedi kasabası, sevgi evi, sahiplendirme alanı, yavrulu bölümler ve hayvan mezarlığından oluşuyor. Tesis, Türkiye’nin en modern bakım merkezi unvanını elinde tutuyor. 515 kedi ve 520 köpeğin korunduğu hayvan bakım merkezinde yılda 3 bin köpek ve bin 500 kedi kısırlaştırılıyor.

Sağlık taramasının ardından doğaya salınıyorlar

Hayvanlar, düzenli sağlık taramasından geçirilip bakımları yapıldıktan sonra oluşturulan doğal yaşam alanlarına salınıyor. Hayvanlar, her gün 13.00-16.00 arasında ziyaretçileriyle buluşuyor. Okullardan çok sayıda öğrenci, hayvanlarla hoş vakitler geçiriyor. Ziyarete gelen hayvanseverlerin tellerin dışından seyretmek yerine, sevip duygusal bağ kurmaları amacıyla oluşturulan Sevgi Evi’nde ise aşıları tamamlanmış yavru köpekler, sahiplenilmeyi bekliyor.

Yılsonunda mama üretimi başlıyor

Belediye, hayvanların besin ve protein ihtiyacının düzenli olarak karşılanması için bakım merkezi içindeki 500 metrekarelik alanı mama üretim fabrikası olarak tahsis etti. Belediye, içerisinde soğuk hava deposunun da bulunduğu tesisin ihtiyaç duyduğu öğütme ve konserve yapım makinelerini temin etti. Belediye, yıl sonunda üretime geçmeyi planlıyor.

“Çevre illere de dağıtılacak”

Mama fabrikasıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler, “Fabrikamızın kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Malzemelerimiz geldi. Yılsonuna kadar da mama üretimine geçmeyi hedefliyoruz. Burayı kurmamızın amacı, hastanelerden ve askeriyeden bize tencerelerde kalan yemekler geliyordu. Yemeklerin az geldiği günlerde pişmiş yemek olduğu için fazla dayanmıyordu. Bunları çöpe atmayıp, konserve mama şeklinde üretip, hem buradaki hayvanlarımızın gıda ihtiyacını sürekli hale getirmeyi hem de çevre illere de dağıtabilmeyi düşündük. Fazla gelen mamaları soğuk hava depolarımızda tutarak, ilerleyen zamanlarda yemek eksildiğinde buradan takviye edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla