Ana SayfaGündemŞemsiyeli Sokak Ağrı'ya taşındı, şehir renk cümbüşü yaşıyor

Şemsiyeli Sokak Ağrı’ya taşındı, şehir renk cümbüşü yaşıyor

Ağrı Belediyesi, Şemsiyeli Sokak Projesi‘ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, kent merkezindeki caddelere farklı renklerde yüzlerce şemsiye yerleştirildi.

Gökkuşağının 7 renginden oluşan şemsiyeler bölge sakinleri ve esnaf tarafından ilgiyle karşılandı. Belediye yetkilileri yoğun yaya geçişinin olduğu bölgeye estetik bir görünüm kazandırarak bölgenin değerini artırmak ve kent kimliğine katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Son yıllarda moda haline gelen şemsiyeli sokak uygulaması Ağrıya da getirildi.

Şemsiyeler Ağrı’ya renk kattı

Çalışma kapsamında İşletme Caddesi ve Terziler Caddesini Cumhuriyet Caddesine bağlayan yaya yoluna gökkuşağı renklerinden oluşan şemsiyeler asıldı. Şemsiyelerin asılması ile birlikte yoğun olarak kullanılan yaya yolu rengarenk bir havaya büründü. Ağrı sakinleri ve şehri ziyaret edenler hatıra fotoğrafı çektirerek bu güzel anları ölümsüzleştiriyor.

Şemsiyeler uzun bir mesafeye yayılıyor

Şemsiyeli Sokak uygulaması ilk kez Portekiz’in Agueda şehrinde bir sanat festivalinde uygulandı. Sextafeira Produgues firması tarafından Umbrella Sky (Şemsiye Gökyüzü) Projesi adı altında geliştirildi. Bu parlak fikir sadece dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda gündelik hayatı özellikle renk kullanımıyla güzelleştiriyor. Umbrella Sky Projesi’nden bir sözcüye göre: “Bu şaşırtıcı sahne yakından görmeye değer. Gerçeği büyüye dönüştürüyor, bizi eşsiz bir duygular macerasına sürüklüyor.”

Sanat artık sadece sanat galerinde değil, hayatın içinde yaşanıyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla