Ana SayfaÇevreSilivri Belediyesi hayvan hakları için protokol imzaladı

Silivri Belediyesi hayvan hakları için protokol imzaladı

Silivri Belediyesi, hayvan haklarını korunması için hayvan hakları örgütleri SİHAYDER ve HAYKURDER ile protokol imzaladı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, projeyle Türkiye’ye örnek olacaklarını vurguladı.

Silivri Belediyesi, diğer belediyelere örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Belediye, hayvan haklarını korunması için Silivri Hayvan Hakları Koruma Derneği (SİHAYDER) ve Hayvan Hakları Koruma ve Kurtarma Derneği (HAYKURDER) ile işbirliği protokolü imzaladı. İmza törenine, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile derneklerin temsilcileri katıldı.

“Örnek bir iş birliğini hayata geçirdik”

Sivil toplum örgütleriyle örnek bir iş birliğini hayata geçirdiklerini anlatan Işıklar, “Türkiye’de benzer örnekleri var ve bunları da özellikle inceledik. Fakat böyle kapsamlı, kurumsal ve organik bağı olan bir işbirliğinin ilk defa yapıldığını gördük. Birde özendirici ve yönlendirici de oldu. Bölgemizin fiziki ve arazi yapısı, birinci koşul tabi ki. SİHAYDER ve HAYKURDER gibi iki tane çok hakim sivil toplum örgütümüz var. Bizim dönemimizden iki dönem önce bunu başlatan belki de İstanbul’da yine ilk çalışmalardan biriydi ve o dönemde ben de belediye meclis üyesi olduğum dönemde hatırlıyorum. 1990’lı yıllarda başlatan belediye başkanımız Sayın Değirmenci’ye sonrasında devam ettiren Hüseyin Turan’a rehabilitasyon merkezini büyüten benden önceki başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Proje ile Türkiye’ye örnek oluşturacağız”

Projenin daha kapsamlı bir şekilde devam etmesi yönünde çabalarını devam ettiğine dikkat çeken Işıklar, “Bu proje ile Türkiye’ye örnek oluşturacağız. Bu protokol ile bir kent ortaklığı olmuş olacak. Çok önemli bir kanayan yaraya ve de toplumsal soruna sadece günübirlik çözüm değil,  sürdürülebilir şekilde sorunların çözümü açısından bir işbirliği bu. Süreci kurum olarak yönetmek ve kalıcı olmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

“Kaynakları harekete geçirirsek çözülemeyecek sorun olmaz”

Hayvan hakları ve hayvanlara davranış şekilleri ile alakalı dünyanın gelişmiş ülkelerini örnek gösteren Başkan Işıklar, “Özellikle demokratik süreçlerini tamamlamış ve sanayileşmiş, sonrasında da sosyal politikalarını geliştirerek daha çok çevre duyarlılığı, hayvan haklarına duyarlılık gösteren ülkeler bunlar. Avrupa’da bunları görmek daha mümkün. Bizde kaynakları harekete geçirebilirsek çözülemeyecek bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Hayal güçleri bizleri buraya getirdi ve inşallah bu sürer ve devam eder. Çünkü buna çok ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.

Hayvan hakları odaklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ise Başkan Özcan Işıklar’a teşekkür etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla