Ana SayfaSosyal sorumlulukŞişli Belediyesinden, 'Çocuk Anlatır, Sen Dinle, İstismarı Önle' projesi

Şişli Belediyesinden, ‘Çocuk Anlatır, Sen Dinle, İstismarı Önle’ projesi

İstanbul’un Şişli Belediyesi, “Çocuk Anlatır, Sen Dinle, İstismarı Önle” projesi ile cinsel istismara karşı eğitimler veriyor.

İstanbul’un Şişli Belediyesi, “Çocuk Anlatır, Sen Dinle, İstismarı Önle” projesi ile cinsel istismara karşı eğitimler veriyor. Belediye, bu kampanyayla toplumun her kesiminden kişiye ulaşarak çocuklara yönelik cinsel istismara karşı insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Çocuklar için düzenlenecek eğitimlerde de çocukların bedensel haklarıyla yardım isteyebilecekleri mekanizmaları öğrenmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda, yaş gruplarına uygun olarak gündüz bakım evlerindeki çocuklara “Kiko ve El” kitabı uygulamaları yapılarak iyi dokunuş-kötü dokunuş konusu anlatılıyor.

“7 gündüz evinde eğitim veriyoruz”

Şişli Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Kotan, kreşlerde çocuklara verdikleri istismar konusundaki bilinçlendirme eğitimini anlattı. Kotan, “Belediyemiz ait 7 adet çocuk bakım gündüz evimiz bulunmakta, burada düşük ücretli veya ücretsiz eğitimler vermekteyiz. Cinsel şiddetle mücadele derneğiyle işbirliğiyle, Belediye Başkanımız Hayri İnönü’nün önderliğinde bir proje başlattık bu projenin adı ‘Çocuk Anlatır Sen Dinle, İstismarı Önle’ Projesi kapsamında bütün çalışanlarımıza, eğitmenlerimize, ailelerimize bütüncül bir eğitim vermeyi hedefliyoruz ve çalışmaların örnek olarak alınmasını bekliyoruz. Veli eğitim çalışmalarımız planlandı ve başlamak üzere. Bu proje kapsamında broşürlerimiz ve Türkiye Belediyeler birliğinin tüm yerel yönetimlere ücretsiz olarak verdiği Kiko ve El kitabımız var” dedi.

“Çocukları dinleyin, onlar bir yolla anlatır”

Şişli Belediyesinin eğitmenlerinden aynı zamanda anne adayı Gülçin Soyok ise, bu projeye tüm eğitmenlerin ve ailelerin tam destek vermesi gerektiğini belirtti. Soyok, “Küçükken bizlere öp amcanı, dayını derlerdi. Aslında bugün bunun ne kadar yanlış olduğunu görüyoruz. Ben kendi çocuğumu, aynı zamanda bir eğitmen olarak bu şekilde eğitmek istemiyorum. Çocuk istismarı konusunda çok fazla kızıyorum. Velilerden ricam çocuklarını dinlesinler, çocuk mutlaka bir yolla anlatır” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla