Ana SayfaÇevreTekirdağ 5'inci mavi bayrağına kavuştu

Tekirdağ 5’inci mavi bayrağına kavuştu

Tekirdağ genelinde 5’inci mavi bayrak göndere çekildi. Şarköy ilçesi Sosyal Tesis önündeki halk plajına mavi bayrak, törenle göndere çekildi.

Tekirdağ, 5’inci mavi bayrağını aldı. Şarköy ilçesi Sosyal Tesis önündeki halk plajına mavi bayrak verildi. Engellilerin de kullanımına uygun olarak tasarlanan plaja verilen mavi bayrak, törenle göndere çekildi. Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Ünal, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, daire başkanları, TÜRÇEV Kuzey Ege Lideri Koordinatörü Doğan Karataş, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Türkiye mavi bayrakta dünya 3’üncüsü”

TÜRÇEV Kuzey Ege Lideri Koordinatörü Doğan Karataş, mavi bayrağın önemine değindi. Karataş, “Çok özel ve anlamlı bir günde bir araya geldik. Tekirdağ’da toplam beşinci olan bayrağımızı göndere çekiyoruz. Biz TÜRÇEV olarak 1993 yılından bu yana mavi bayrak çalışmalarını yürütüyoruz. O günden bugüne mavi bayrak çalışmaları her sene artarak bugün 459 plaja ulaşmıştır. Bu 459 plaj ile biz İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyada şu an 3. sıradayız. Tekirdağ’da yıl yıl mavi bayrak sayımız artıyor. Geçen sene de Mürefte’de bir tören yapmıştık. Buranın mavi bayrak kazanmasında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu plajımız uzun bir süreç ve büyük bir emek sonucu bugünlere geldi. Bu plaj özellikle engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu alanları bize kazandıran, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 5. mavi bayrağın Tekirdağ’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla