Ana SayfaGündemTroya Antik Kenti ziyaretçi akınına uğruyor

Troya Antik Kenti ziyaretçi akınına uğruyor

Troya Antik Kenti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklenmesinin 20’nci yıldönümü ve “Troya Yılı” ilan edilmesi nedeniyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Çanakkale Valiliği öncülüğünde talep edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından resmi olarak ilan edilen “2018 Troya Yılı” boyunca Troya Antik Kenti başta olmak üzere, tüm bölgenin kültürel, doğal, tarihsel değerleri tanıtılmaya devam edecek. “Troya Yılı”, Çanakkale’ye ve Türkiye’ye turizm alanında büyük katkı sunması hedefi ile başlatıldı. Bu kapsamda yürütülen çalışmaların olumlu dönüşlerini almaya başladı. Dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’deki bütün fuarlarda tüm detaylarıyla tanıtılan Troya Ören Yeri, 2017 yılını ilk dört ayında, 76 bin 15 kişi ziyaret etmişti. Burayı 2018 yılının aynı dönemlerinde ise 142 bin 519 kişi ziyaret etti.

Destinasyon merkezleri tanıtılıyor

Çanakkale Valiliği ve 2018 Troya Yılı Koordinasyon Merkezi yetkilileri, 2018 Troya Yılı’nın tüm dünya ülkelerine duyurulması için çalışmalar yürütüyor. Yetkililer, dünyaca ünlü turizm fuarlarına katılım gösteriyor. Troya Antik Kenti başta olmak üzere Çanakkale’nin tüm destinasyon
merkezlerini tanıtıyorlar. 2018 TROYA YILI kapsamında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde ve koordinasyonunda, yerelde ise Çanakkale Valiliği koordinasyonunda yeni gezi rotaları açılıyor. Yıl boyu global ölçekte birbirinden farklı kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri yürütülüyor.

Festival ve etkinliklere ev sahiplği yapıldı

2018 Troya Yılı ilan edildiği günden bu yana, Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali Yazarlar Buluşması, Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali ve Uluslararası Çanakkale Bisiklet Festivali yapıldı. Troya, Uluslararası Troya Kazı ve Araştırma Arkeometri Sempozyumu, Dünyaca ünlü Dostluk ve Barış Rallisi Europa-Orient Rallye Troya Etabı başta olmak üzere uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bunun yanı sıra, yelken, su ve motor yarışları gibi yarışmalar düzenlendi. Sergi ve müzik dinletileri yapıldı. Etkinliklerle herkesi kucaklandı. Bu etkinlikler ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin Türkiye’de ve Çanakkale’de buluşması sağlanacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla