Ana SayfaUlaşımTürkiye'nin ilk tramvay ihracatı Polonya'ya yapılacak

Türkiye’nin ilk tramvay ihracatı Polonya’ya yapılacak

Türkiye’nin ilk tramvay ihracatı Polonya’ya yapacak. Bursa’da üretim yapan Durmazlar Holding, Polonya’da açılan tramvay ihalesini kazandı. Holding, 21 ayda 12 tramvay ihraç edecek.

Polonya’da açılan tramvay ihalesini Bursa’da üretim yapan Durmazlar Holding kazandı. SAÇ işleme makinaları, raylı sistem teknolojileri, izolasyon ve yalıtım malzemeleri başta olmak üzere bir çok alanda faaliyet gösteren holding, Polonya’daki Olszytn Belediyesinin açtığı tramvay ihalesini kazandı. Durmazlar, ihalenin teknik koşullarını tamamen karşılayıp, en iyi teklifi verdi. Holding, buna göre önümüzdeki 21 ay içerisinde 12 adet tramvay aracı ihraç edecek.

“En temiz ve en ucuz taşımacılık”

Yaklaşık 20 milyon Euro bedeli olan ihale için imzalar önceki gün Olszytn Belediyesinde düzenlenen törenle atıldı. Törene, Varşova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Atilla Gökhan Kızılarslan, Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, holding yetkilileri ve Olsztyn Belediyesi yetkilileri katıldı. Olsztyn Belediye Başkanı Piotr Grzmowicz, Olszytn’de 1965 yılında kaldırılan raylı sistem taşımacılığına ancak 2004 yılında dönebildiklerini belirtti. Grzmowicz, raylı sistemlerin kent ve bölge halkı için en temiz, en ucuz taşımacılık sistemi olduğunun altını çizdi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla