Ana SayfaGündemÜcretsiz belediye plajı vatandaşların akınına uğruyor

Ücretsiz belediye plajı vatandaşların akınına uğruyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, ücretsiz olan belediye plajı vatandaşların akınına uğruyor. Plaj, binlerce kişi tarafından dolup taşıyor.

Karadeniz Ereğli Belediyesinin yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda kumsalı bulunan plajı Ankara, Bolu, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve ilçelerinden gelen binlerce kişi tarafından her gün dolup taşıyor. Vatandaşlar, plaja yoğun ilgi gösteriyor. Plaj, hergün binlerce kişi tarafından dolup taşıyor. Karadeniz Ereğli Belediyesi Plaj Sorumlusu Yıldıray Ağlar, plajın ücretsiz olduğunu, yiyeceklerinde piyasaya göre çok uygun olduğunu ifade etti. Ağlar, “Plajımızı 9 Haziran’da açtık. Son 4-5 gündür havalar da çok iyi gidiyor. Doluluk oranı fazlalaştı. Plajımız ücretsiz. Bir tek eşyalarımız çalınmasın diye kabinleri kiralıyoruz. Çocuk emzirme yerleri yaptırdık. Mescidimiz var bay-bayan. Engelliler için yeni yerler yapmaya çalıştık. Bitme aşamasında. Misafirlerimizin burada yeme içme sorunları yok” dedi.

“Tedbirlerimiz alındı”

10 tane cankurtaran ve 4 tane gözlemciyle tedbirler aldıklarını anlatan Ağlar, “Jet ski ve 2 tane sandalımız var. Arkadaşlar devamlı kontrol altında. Herhangi sakatlık olmasın, güzel bir şekilde sezonu bitirmek için arkadaşlar elinden geleni yapıyorlar. Bizim için önemli olan ailelerin çocuklarını yalnız bırakmamaları. Denizde her an göz önünden kaybolabiliyor. Sakatlık olmaması için uyarılar yapıyoruz. Ailelerde çocuklarda bize yardımcı olurlarsa, gördüklerini bildirirlerse zabıtamız olsun, yukarıda güvenliğimiz olsun, biz olalım, temizliğimiz olsun her türlü imkanı vermeye çalışıyoruz. Engelli tuvaletinin yeniden yenilenmesi, şurada az ileride soyunup giyinmeleri, engellilerin aşağıya inmeleri, denize karşı platform yapılacak. Bunlar bitme aşamasına giriyor. Batı Karadeniz’in en büyük plajlarından bir tanesi hatta tektir” diye konuştu.

“Güvenlik için her şeyi yapıyoruz”

1,5 kilometreye yakın alanlarının olduğunu dile getiren Ağlar, “Dediğim gibi yalnız buranın halkı değil, buraya Ankara’dan, Bolu’dan, Düzce’den özellikle akşam gelip de buraya çadırlarda ya da pansiyonlarda cumartesi pazarlarını değerlendirip vatandaşlarımız çok. Hafta içinde 2 bin-3 bin, hafta sonları 5 bin – 10 bini bulacak şekilde kalabalık oluyor. Tabii biz de bu kadar kişinin güvenliğini denizde olsun kara da olsun sağlamak amacıyla her şeyi yapıyoruz. Geçen sene bir can kaybımız olmadı. Bu şekilde devam edip olmaması da temennimiz. Güzel bir şekilde sezonu bitirmiş oluruz” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla