Ana SayfaGündemYenipazar Belediyesi 7 bin kapasiteli ekmek fırını açtı

Yenipazar Belediyesi 7 bin kapasiteli ekmek fırını açtı

Bilecik’in Yenipazar Belediyesi, ilçenin ekmek sıkıntısını gidermek amacıyla 7 bin kapasiteli fırın açarak, vatandaşların hizmetine sundu.

Yenipazar Belediyesi, ilçenin ekmek sıkıntısını ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Belediye, Başkan İlhan Özden’in talimatıyla, 7 bin kapasiteli ekmek fırını açtı. Fırın, 1,5 ayda tamamlanarak, Ramazan ayında vatandaşların hizmetine sunuldu. Başkan Özden, toplum çıkarlarını gözettikleri için bu fırını devlet eliyle yaptıklarını söyledi. Özden, ilçede bir süredir ekmek sıkıntısı yaşandığı ve bu yüzden dışarıdan ekmek geldiğini anlattı. Özden, ileriye dönük ilçede bu sıkıntının yaşanmaması amacıyla fırını inşa ettiklerini dile getirdi.

“Fırın, belediye mülkiyetine ait”

Özden, fırının belediye mülkiyetine ait olduğuna da dikkat çekti. Özden,
“Yaklaşık 1 buçuk ay önce başlamış olduğumuz bu tesisi tamamlayarak Ramazan Ayı ile birlikte hizmete koyduk. Yenipazar halkına hayırlı olsun.Belediyemize ait bir tane daha önceden belediyemize ait. El değiştirdi ve özel şahısa daha sonra birtakım sıkıntılar çıktı. Özellikle Ramazan ayında sıkıntı olmaya başladı. Dışarıdan ekmek geliyordu. İşte zamanında ekmek olmaması gibi sebepler bu fırının yapılmasına neden oldu. Açıkçası kişisel çıkarlar, toplum çıkarlarının üzerine çıkınca dedik ki, devletin kurumları yapar, bundan sonrada kimseye hesap vermez. 1 buçuk ay önce başladık bu tesisi yapmaya. Kısa sürede sıfırdan yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Yenipazar halkımıza hayırlı olsun. Fırının günlük kapasitesi 7 bin ekmek kapasitelidir. Ortalama bizim ekmek tüketimimiz günde 1000-1500 kapasiteyle sınırlıdır. Ancak ileriye dönük sıkıntı yaşanmaması açısından böyle büyük bir tesis inşa etmeyi uygun gördük” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla