Ana SayfaGündemOSMANİYE İLE KKTC’NİN VADİLİ BELEDİYESİ KARDEŞ OLUYOR

OSMANİYE İLE KKTC’NİN VADİLİ BELEDİYESİ KARDEŞ OLUYOR

Osmaniye Belediyesi, KKTC’nin Vadili Belediyesi ile kardeş şehir oluyor. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Osmaniye heyetinin KTTC’i ziyaretleri sırasında Vadili Belediyesi’nde kardeş belediye ve şehir olmak için ön protokolü birlikte imzaladılar.

KKTC’nde Lefkoşa’ya bağlı Vadili beldesi çoğunlukla Osmaniyeli vatandaşların yaşadığı bir yerleşim yeri olması nedeniyle iki belediyenin ve şehrin kardeşliği yıllar öncesine dayanıyor. 1994- 96 yılları arasında Osmaniye Belediye Başkanlığı yapan merhum Musa Şahin’in Vadili’ye yaptığı bir ziyaret ile iki belediye kardeş belediye olmuş. Ancak bu kardeşlik resmiyete dökülmediği için iki belediye arasında ilişkiler geliştirilememişti.

Başkan Kadir Kara ve belediye meclis üyeleri KKTC’de Denktaş Ailesi’ne yaptığı taziye ziyaretleri sonrasında, Vadili Belediyesi’ni de ziyaret etti. Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan’ın makamında yapılan ziyarette dostluk mesajları verildi. Başkan Adahan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ben göreve başlayalı 12 ay oldu. Göreve geldikten sonra Osmaniye’nin kardeş belediyemiz olduğu söylendi. Ancak tüm dokümanları araştırmama rağmen bu konu ile ilgili resmi bir evraka rastlayamadım. Kardeşlik hep sözde kalmış. Daha önceden Osmaniye’nin çok kıymetli eski belediye başkanları beldemize gelmişler. Bu bölge Osmaniye ve çevresinde bulunan vatandaşlarımızdan oluşmuş bir yerleşim yeri. biz burada yapacağımız bir parka Osmaniye ismini vereceğiz. Ben resmi bir evrak bulamadığım için Osmaniye ve Vadili’nin kardeş belediye olmaları için bir ön protokol hazırladım. Kabul görülürse bu protokolü birlikte imzalamak isterim” dedi.

Her iki belediye başkanı protokolü imzaladıktan sonra Vadili’nin kahvehanesinde vatandaşlarla biraraya geldiler. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı beldelerinde gören Osmaniyeli vatandaşlar çok sevindiklerini dile getirerek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla