Ana SayfaGündemAdana Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ü Her Yere Nakşediyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ü Her Yere Nakşediyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ü her yere nakşediyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri; Çifte Minare Kavşağı’nda çalışma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk temalı dikey bahçe çalışması ile büyük beğeni topladı.

Belediyenin merkez ve kırsal ilçelerde çalışmaları devam ediyor.  Adana’nın daha estetik bir görünüme kavuşması için çaba gösteriyor. Ekipler Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini dikey bahçe çalışması olarak Adana’ya kazandırdı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda Çifte Minare Kavşağı’nda yapılan Mustafa Kemal Atatürk portreli dikey bahçe çalışması, vatandaşların büyük beğenisini topladı.

ÇİFTE MİNARE KAVŞAĞI DİKEY BAHÇE ÇALIŞMASI
ÇİFTE MİNARE KAVŞAĞI DİKEY BAHÇE ÇALIŞMASI

“Adanalıların Huzuru Önemli”

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, parklarda yaptığı bakım, onarım ve güzelleştirme çalışmalarıyla da, başta çocuklar olmak üzere, Adanalıların huzurlu ve güvenli bir ortamda zaman geçirebilmesine yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Mutfak Sanatlarıyla Göçmen Entegrasyonu
Mutfak Sanatlarıyla Göçmen Entegrasyonu

Mutfak Sanatlarıyla Göçmen Entegrasyonu

 Büyükşehir liderliğinde 2 yıl sürecek projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye, Avusturya ve Yunanistan iş birliğiyle göçmen entegrasyonu Türkiye Ulusal Ajansı ( Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı) tarafından 2019 Teklif Çağrısına hazırlanarak sunulan “Mutfak Sanatlarıyla Göçmen Entegrasyonu” (2019-1-TR01-KA204-074418) projesinin açılış toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Erasmus + Yetişkin Eğitimi Projesi ismiyle olarak hayata geçirilen proje, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin liderliğinde 2 yıl boyunca devam edecek. Sürdülebilir Kalkınma Derneği (Türkiye), AKMI (Yunanistan), Symplexis (Yunanistan) ve Verein Multikulturell (Avusturya) kurumlarından oluşan konsorsiyum, farklı ülkelerin yemek kültürü ile göçmenlerin ev sahibi topluluklarına uyumu için yürütülecek. Türkiye, Yunanistan ve Avusturya ortaklığında yürütülecek proje, göçmenlerin yetişkin eğitimi için oluşturulacak bir dizi faaliyetten meydana geliyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla