Ana SayfaGündem"Türkiye Cumhuriyeti 19 Mayıs'ta başlayan yolculuğun en kıymetli tacıdır"

“Türkiye Cumhuriyeti 19 Mayıs’ta başlayan yolculuğun en kıymetli tacıdır”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Mayıs nedeni ile yayımladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti 19 Mayıs’ta başlayan yolculuğun en kıymetli tacıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti 19 Mayısda başlayan yolculuğun en kıymetli tacıdır ozelkalem.com .tr

Başkan Mehmet Sekmen, “19 Mayıs, milli ve güçlü bir mücadelenin Türk tarihine düşülen kaydıdır” dedi. Başkan Sekmen mesajında; “19 Mayıs; bu aziz milleti tarihin sahnesinden silmek isteyenleri bozguna uğratacak olan mücadelenin başlangıç tarihidir. 19 Mayıs; Erzurum ve Sivas kongreleriyle başlayan milli ve kurtuluş hareketi ile  milletimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine koyduğu ilk harçtır. Bu bayram şahlanışımızın, direnişimizin, Türk milleti olarak küllerimizden yeniden doğuşumuzun bayramıdır” dedi.

“19 Mayıs Samsun’da kıvılcımlanan milli mücadele ateşidir”

Dört bir yanı istila edilmiş olan mukaddes vatanı hürriyet ve istiklaline kavuşturmak maksadıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’dan yükselen milli ruhla bütünleştiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bu milli yolculuğun ilk durağında Gazi’yi karşılayan bağımsızlık ve hürriyet aşkı olmuştur. Özgürlüğüne sevdalı olan bu millet, bu kutlu yolculuk sürecinde Mustafa Kemal’i bir an olsun yalnız bırakmamış, nefsinden ve gerekirse nefesinden bile feragat etmeyi boynuna borç bilmiş ve milli şahlanışın destanını hep birlikte yazmıştır. 19 Mayıs’ta Samsun’da kıvılcımlanan milli mücadele ateşi, Erzurum ve Sivas’ta kurtuluş meşalesine dönüşmüş ve tüm yurdu aydınlatmıştır. İşte bu sürecin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti ise, 19 Mayıs’ta başlayan yolculuğun en kıymetli anlamı ve dahi tacı olmuştur” diye konuştu.

“Bu millet sevdasını yüreğine ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla nakşetmiştir”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk milletinin tarih boyunca haçlı zihniyetinin yanı sıra bu zihniyetin içte ve dıştaki tüm taşeronlarıyla sürekli karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, “Bu öyle bir mücadele ki, günümüzde bile devam etmekte, 19 Mayıs yolculuğuyla bozguna uğratılan karanlık güçler, milletimizi bölüp parçalamak amacıyla her türlü hain girişime bugün bile kalkışabilmektedirler. Ama bilmeliler ki; bu millet şanlı tarihi boyunca hürriyet ve vatan aşkından bir an olsun vazgeçmemiş ve bu sevdasını yüreğine ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diye işlemiştir” şeklinde konuştu.

“Bu bayram gençlerin”

Bu bayramın gençliğin olduğunu vurgulayan Sekmen,  “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe verdiği önemi daima ifade etmiş,  gençlerimizden istikbalimizin mimarı olarak söz etmiştir. Bu ruhu hissedebilen bir gençlik, her koşulda ülkesi ve milleti için  mücadele edecek ve her türlü zorluğa göğüs gerecektir. Gençliğin bu direncini yüksek tutacak olan güç ise; Gazi’nin ifade ettiği gibi, damarlarında taşıdığı asil kanda mevcuttur.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyor, ülkemiz ve milletimiz için nice aydınlık dolu yarınlar diliyorum. Bu önemli günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.”

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla