Ana SayfaArkeolojiPerge Antik Kenti'nin mermer sütunları ayağa kalkıyor

Perge Antik Kenti’nin mermer sütunları ayağa kalkıyor

Antalya’nın Aksu ilçesindeki Perge Antik Kenti için başlatılan “Bir sütun da sen dik” kampanyasıyla şimdiye kadar 40 sütun orijinal yerlerine dikildi.

Antalya Valiliği tarafından Perge Antik Kenti için başlatılan “Bir sütun da sen dik” kampanyasıyla sütunlar ayağa kaldırılıyor. Antalya Valiliğince 2018’in turizmde “Perge Yılı” ilan edilmesi üzerine başlatılan kampanya kapsamında, destekçi kişi ve kurumların yaptığı bağışlarla antik kentteki 40 sütun orijinal yerlerine dikildi.

“4 milyon TL’lik ihale yaptık”

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, son sütunun yerine yerleştirilmesinin ardından düzenlenen törende, antik kentteki sütunları ayakta gördükçe mutlu olduklarını söyledi. Karaloğlu, antik kent içerisindeki 12 bin kişilik stadyumun restorasyonu için 4 milyon liralık ihale yapıldığını ifade etti. Karaloğlu, gelecek yıl stadyumda çok büyük organizasyonların yapılabileceğini belirtti.

“Kent, ‘Perge Yılı’nı sahiplendi”

Karaloğlu, 2018’i “Perge Yılı” ilan ettiklerini hatırlattı. Karaloğlu, “Kent sahip çıkmazsa, bizim ‘2018 Yılı Perge Yılı’ dememizin hiçbir manası yok. Turizm sektörü ve kentteki sivil toplum örgütleri sahip çıkmazsa ilin valisi istediği kadar ‘2018 Yılı Perge Yılı’ desin. Hiçbir şey ifade etmez. Ama görüyorum ki kent, turizm sektörü ve sivil toplum örgütleri bunu sahiplendi. Ancak Antalyalılar Perge’ye girmedikten sonra dışarıdan gelenleri buraya sokamayız. Madem 2018 Perge Yılı, Antalya’da yaşayan 2 milyon 385 bin kişinin yani herkesin bu sene Perge’yi görmesi lazım” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla