Ana SayfaBaşkanlar"2020, mega projelerin temel atma yılı olacak"

“2020, mega projelerin temel atma yılı olacak”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, 2020 yılının mega projelerin temel atma yılı olacağını açıkladı. Büyükkılıç, “Kayseri’nin sadece bugünü değil, geleceği için de çok önemli olan projelere bu yıl başlanacak” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2020 yılının Kayseri’nin geleceğine damga vuracağını ve mega projelerin temel atma yılı olacağını belirtti. Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’nin sadece bugünü değil, geleceği için de çok önemli olan projelere bu yıl başlanacak. Örnek projeler ve öncü uygulamalarla şehrimizin marka değerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yatırımlarla halkımızın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Gelecek nesillere çok daha yaşanabilir bir şehir bırakmak istiyoruz. Yeni projelerle ilgili özellikle Ankara bazında yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Temel atma listesinin başında Hava İkmal Şehir Parkı var

Geçen yıl yapılan çalışmaların meyvesini bu yıl alacaklarını anlatan Başkan Büyükkılıç, “Belediyecilikteki tecrübemiz, hizmeti ibadet bilen anlayışımız, her alandaki yetkin personelimiz ve vatandaşlarımızdan aldığımız destekle çıtayı daha da yükseltmeye devam ediyoruz” dedi. Bu yıl Kayseri tarihinin en önemli projelerinin temelini atıp geleceğin Kayseri’sine önemli eserler bırakacaklarını vurguladı. Büyükkılıç, “1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğüyle sadece Kayseri’nin değil, ülkemizin en büyük parklarından birisi haline gelecek Hava İkmal Şehir Parkı’nın temelini bu yıl atacağız” şeklinde konuştu. Başkan Büyükkılıç, ayrıca Kocasinan bölgesine 1 milyon 100 bin metrekare büyüklüğünde Keykubat Millet Bahçesi’ni kazandıracaklarını söyledi.

İki ayrı raylı sistem hattının temeli atılacak

Bu yıl ulaşımda da önemli yatırımlar yapacaklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Konforlu toplu ulaşımı daha da yaygınlaştırmak için iki ayrı raylı sistem hattının temelini atacağız. Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent raylı sistem hattının ihalesi kısa süre içinde yapılacak. Baharla birlikte hattın yapımına başlanacak. Talas-Anayurt hattının da ihalesini en kısa sürede yapacağız. Bu hattı da şehrimize kazandırmak için çalışmalara başlayacağız” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri belediyecilik tarihinin en önemli projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabının teslim edileceğine ve diğer etapların hızla devam edeceğine değindi. Büyükkılıç, “Camii Kebir Kentsel Değişim projesine başlayacağız. Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık Bölgesi’nde yatırımlar hız kazanacak. Altyapı, çevre, kültür, sanat ve sporda da yatırım ve hizmetler devam edecek” şeklinde konuştu.

Turizm projeleri artan ivmeyle devam edecek

Turizme verdikleri önemin ve yaptıkları çalışmaların artan bir ivmeyle süreceğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Şehrimize yeni cazibe alanları kazandırmaya devam edeceğiz. Sadece bölgemize değil, tüm dünyaya hitap eden bir kent olmak için de çalışmalar yapıyoruz. Kayseri sahip olduğu değerlerle dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olmalıdır. Bu düşünceden hareketle sağlık turizmi için ilk adımları attık. Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenledik. Çalışmalarımız bu yıl yapacağımız Sağlık Turizmi Kongresi ile hız kazanacak” ifadelerini kullandı.

Gastronomi çalışmaları ileri boyutlara taşınacak

Başkan Büyükkılıç, Kayseri mutfağının zenginliğini ortaya koydukları Gastronomi Çalıştayı ile bu alandaki çalışmalarını ileri boyutlara taşıyacaklarına da değindi. Büyükkılıç, “2020; balon turizmi, yeni açacağımız müzelerle kültür turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi gibi alanlarda önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olacak. Tüm bu çalışmaların yanı sıra dünya standartlarındaki kayak merkezine sahip olan Erciyes’imizi, yüksek irtifa kamp alanlarıyla yazın da hizmete sunacağız” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla