Ana SayfaTurizmKASTAMONU DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİ'NE GİRMEK İSTİYOR

KASTAMONU DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİ’NE GİRMEK İSTİYOR

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’yu UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne sokmak istediklerini söyledi. Babaş, düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık belediye başkanlığı dönemini değerlendirdi.

0001Kentte bin 400 civarında sivil mimari örneği bulunduğunu ifade eden Babaş, bu mimari örneklerini canlı tutarak turizme katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.Göreve geldiği 2014 seçimlerinden bu yana 5 seçim geçirdiklerini dile getiren Babaş, “Seçim dönemlerinde biz hem seçimlerimizi yaptık hem de projelerimizi sürdürdük, ikisinden de geri durmadık.” dedi.

Teleferik projesinin ihalesinin yapıldığını belirten Babaş, “Kastamonu’nun tarihi ve kültürel dokusuna zarar vermeyecek. Şehrin dokusu bozulmadan devam edecek. Bu konuda Anıtlar Kurulu’nun onayı var.” diye konuştu.

Kastamonu’nun bir kültür ve tarih şehri olduğuna dikkati çeken Babaş, “Hedefimiz Kastamonu’yu UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine sokmak. Bunu yaparsak Kastamonu’yu turizm açısından önemli bir yere taşırız. Kentte tarih ve kültür bir bütün oluşturuyor. Bunu değerlendirmemiz lazım. Japonya’da herkes Safranboluyu biliyor. Sebebi kültür miras listesinde olması. Kastamonu’yu da bu listeye sokmak istiyoruz.” dedi. Babaş, kente estetik güzellik katacak çok sayıda özel projelerinin de gündemlerinde olduğunu söyledi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla