Ana SayfaGüzel Bir TürkiyeBaşkan iddialı: ‘Dünya’da tanımayan kalmayacak!’

Başkan iddialı: ‘Dünya’da tanımayan kalmayacak!’

Artık dünyanın bağışıklık sistemini geliştirecek ürünlere yöneldiğini vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Dünyada Nizip nanesini tanımayan ve tatmayan kalmayacak” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 4
BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 4

GAZİANTEP-Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin nane üretiminin neredeyse tamamını karşılayan Nizip çiftçisini ve Karkamış’ta buğday ekimi yapan tarlaları ziyaret etti. AK Parti Gaziantep milletvekilleri; Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin de hasır bulunduğu ziyarette, nane tarlasında çiftçilerle sohbet eden Başkan Fatma Şahin, sıkıntılarını dinledi. Nizip Belediye Başkanı Sarı’dan, üretim konusunda gelinen son aşama hakkında bilgi alan Başkan Şahin, milletvekilleri ve çiftçilerle beraber çalışarak ‘Nizip Nanesi’ni’ dünyaya tanıtacaklarını ve hızlı bir şekilde kooperatifleşmeye gideceklerini vurguladı. Nizip ziyareti sonrası Karkamış’a geçerek, buğday yetiştiren çiftçilerle bir araya gelen Şahin, “Bereketli Hilal’in tam ortasında bulunan Gaziantep’in her köşesinde ayrı çeşitlilik var. Sağlıklı doğal ürünü yetiştirme konusunda her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

 

BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 2
BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 2

 

“Sağlığın kokusu bu tarlada burnumuza geliyor”

Gazianteplilerin bile Nizip’te nane üretildiğinin az bildiğine dikkat çeken Başkan Şahin, “Burası, bereketli hilalin ortasında fıstık ve zeytin bahçelerinin içerisinde nanenin üretim merkezi. Güneş’ten gelen bir lezzet var. Nanenin sadece gastronomik olarak değeri yok. Pandemi sonrası sağlığı güçlendirecek ürünler çok daha önem kazandı. Bağışıklığı ve vücut direncini arttırıyor. Kokusuyla, sindirime katkısıyla fayda sağlıyor. Artık insanlar, ‘bağışıklık sistemine önemli ölçüde katkı sağlayan naneyi nerede yerim, nerede tadarım, naneden yapılan ürünleri nerede görebilirim?’ dediğinde Nizip’e gelecek. ‘Lezzetin Başkenti’ artık ‘Sağlıklı Lezzetin Başkenti’, hijyenin merkezi oluyor. Bizim en önemli gücümüz bağışıklık sistemi. Nane bize bu gücü veriyor. Sağlığın kokusu bu tarlada burunlarımıza geliyor. Burada büyük bir sağlık var, bağışıklık sistemi var. Pandemi sonrası dünyanın bu naneye, Nizip’e ihtiyacı var. Burasının güçlü bir kooperatife, daha güçlü bir tanıtıma ihtiyacı var. Ankara boyutuyla bunu takip ederek bütün dünyaya bu naneye göstereceğiz, tanımayan tatmayan kalmayacak” diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 3
BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 3

“Çiftçiden direkt tüketiciye ulaştıracağız”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ise, nane üretiminin fıstık ve zeytin bahçeleriyle iç içe yapıldığını aktararak, “Bu coğrafya baharat güzergahlarının geçtiği bir yer artık burası sadece yolun geçtiği değil baharatın üretildiği merkezi bir konumda. Sofralarımızın en önemli baharatlarından biri olan nane bu topraklarda, sağlıklı koşullarda, doğal bir şekilde, sağlıklı yaşam için ‘Sağlıklı Lezzetin Başkenti Gaziantep’te’ üretiliyor. Çiftçilerimizle birlikte daha da geliştirmek için her türlü çabanın, çalışmanın içerisinde olacağız. Kooperatifler yoluyla direkt çiftçimizden tüketiciye ulaşmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 5
BAŞKAN ŞAHİN NİZİP VE KARKAMIŞ’TA HASAT YAPAN ÇİFTÇİYLE BULUŞTU 5

“Dünya ihtiyacının tamamını karşılamaya talibiz”

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı da, komşu ilçelerde yapılan nane üretiminin Nizip çiftçisi tarafından tarlaların kiralanarak yapıldığını belirterek, Nizip nanesinin sofralık kullanılmaktan ziyade kurutularak değerlendirildiğini kaydetti. İçindeki aroması ve özellikleriyle de dünyada tercih edilen bir ürün olduğunu vurgulayan Sarı, “Bu noktada üretimle kalmıyor, ticari olarak değerlendirilmek için işlenmesi buradaki tesislerde yapılıyor. Bölgenin sulu tarımlarda da ilk tercih edilen ürün. Yılda dört defa hasat alınıyor. Böylece kalkınmada da büyük bir önem arz ediyor. Sulamanın artmasıyla ekilebilir alanlar artıyor. İlerleyen yıllarda bu sayılar daha artarak üretimde dünya ihtiyacının tamamını karşılamaya talibiz. Çiftçilerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile beraber bundan sonraki süreçte kooperatifleşmeyle beraber inşallah bu hedefi yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla