Ana SayfaÇevreTemiz EnerjiBattalgazi Belediyesi güneş enerji santrali kuruyor

Battalgazi Belediyesi güneş enerji santrali kuruyor

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi, güneş enerji santralinin kurulacağı alanda düzenlemelere başladı. Santral, 1000 KW güce sahip olacak.

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi tarafından güneş enerji santralinin kurulacağı alanda düzenleme çalışmalarına başlandı.Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Güneş Enerji Santrali’nin kurulacağı alanda incelemede bulundu. Gürkan, GES’in kurulacağı alanda düzenleme çalışmalarının başladığını belirtti. Gürkan, “Burası bizim asfalt üretme tesislerimiz. Bu asfalt üretme tesislerimizi yerini geçtiğimiz dönemlerde Milli Emlak ve hazinesinde tahsis anlamında ve bu üretimi gerçekleştirme anlamında gerekli tahsisatlar yapıldı. Hemen biraz daha ilerisinde yaklaşık 45 dönüm yerin de tahsisatı yapıldı. Bizler özellikle elektrik israfı olan ve elektrikle çalışılan yerlerimizi GES’in bize sunmuş olduğu kontenjan miktarındaki 1 megawatt şeklinde bir çalışma yapıyoruz” dedi.

“Elektrik masrafları düşecek”

Gürkan, 1 megawatt güneş enerjisi elde edeceklerini anlattı. Gürkan, bununla elektrik masraflarını düşüreceklerini dile getirdi. Gürkan, “Ürettiğimiz enerji ile elektrik parasından devleti kurtaracağız. Gördüğünüz gibi tepenin düzeltilmesi ile ilgili çalışmalar iş makinalarımız tarafından yapılıyor. Şu anda elektrik enerji üretme müsaadesi ilgili birimlerden alındı. Proje çalışmalarını ve ihale aşama sürecine geldik. İnşallah en kısa zamanda ihale aşamasına gelerek bir an evvel üretim anlamında buranın enerjisini karşılama anlamında çalışmalar başlatılır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bulgurlu Mahallesi’nde kurulacak olan Güneş Enerji Santrali, Asfalt Plenti’nin ihtiyacını karşılayacak. Santral bunun yanı sıra asfalt üretim maliyetini büyük oranda azaltacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla