Ana SayfaKültür SanatBaşkent Tiyatroları sezonu rekorla izleyiciyle kapattı

Başkent Tiyatroları sezonu rekorla izleyiciyle kapattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bir sezonu daha geride bıraktı. Oyunları, 100 bine yakın kişi izledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, yoğun ilgi gösterilen bir sezonu daha geride bıraktı. Oyunlar, yıl boyunca kapalı gişe sahnelendi. Oyunları, 100 bine yakın Başkentli tarafından izledi. Başkent Tiyatroları, bu yıl rekor bir sayıya ulaştı. Tiyatrolar, ekim ayının ilk haftası perdelerini açtı. Tiyatrolar, “Kim Demiş Karanlık”, “Bize Gelen Bizdendir”, “Vatan İçin”, “Tiryakigillerdeyiz”, “Kitap Kurdu” ve “Eyvah Kümeste Tilki Var” adlı oyunları Ankaralılarla buluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren tiyatrolar, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak gerçekleştirilen protokolle, Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri ile Anadolu Liseleri’nde öğrenim gören 20 bine yakın öğrenciyi de sergilenen oyunlarla buluşturdu.

“Sezonu rekor izleyiciyle kapattık”

Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, bütün oyunlarını kapalı gişe oynadıklarını belirtti. İkizler, tiyatro sezonu boyunca 4’ü yetişkin, 2’si de çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyunla sanatseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi. İkiler, “24 yıl önce Büyükşehir Belediyesi bünyesinde perdelerini açan Başkent Tiyatroları, 2017-2018 tiyatro sezonunu rekor izleyiciyle kapatarak bir ilke daha imza attı” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla