Ana SayfaSporÇorum'da 'binicilik tesisi' hizmete giriyor

Çorum’da ‘binicilik tesisi’ hizmete giriyor

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve binicilik sporunda Türkiye’nin sayılı tesislerinden birisi olan binicilik tesisi, 13 Ağustos’ta kira ihalesine çıkıyor.

Çorum Belediyesi tarafından yapılan binicilik tesisi, 13 Ağustos’ta kira ihalesine çıkıyor. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, önemli bir projeyi daha hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Gül, “Ata sporumuz biniciliği yeni nesillere öğretmek ve bu geleneği devam ettirmek için inşa ettiğimiz binicilik tesisimizi tamamladık. Sporu toplumun her kesimine yaymak için farklı farklı projeleri hayata geçiriyoruz. Ata sporumuz olan binicilik de bu sporlardan bir tanesi. Binicilik sporunun yaygınlaştırılması için şehrimize uzun yıllar hizmet verecek önemli bir tesis kazandırdık” dedi.

“Binicilik her yaşta insanın yapabileceği bir spor”

Belediye Başkanı Zeki Gül, “Değerlerine bağlı bir belediye olarak, sosyal, kültürel ve sportif anlamda geleneklerimize, örf ve adetlerimize uygun alanlarda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda desteklenmesi gereken en önemli spor dallarından birisi de ata sporumuz olan biniciliktir. Hemşehrilerimizi binicilik sporuyla tanıştırmak, at sevgisini çocuklarımıza kazandırmak ve aynı zamanda şehrimize bu alanda bir eser kazandırmak için binicilik tesislerimizin yapımına başlamıştık. Binicilik sporu, hemen her yaşta insanın yapabileceği bir spor. Binicilik tesislerimizden fiziksel zihinsel veya duyusal sorunu olan kardeşlerimiz, dezavantajlı gruplarımız da faydalanacaklar. Bir anlamda toplumun tüm kesimlerine sosyal hizmet verecek olan bir tesis” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla