Ana SayfaSosyal sorumlulukSivas Belediyesi, yıktığı yapıyı modernleştirerek açtı

Sivas Belediyesi, yıktığı yapıyı modernleştirerek açtı

Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yıkarak daha modern bir yapıda inşa edilen Bahtiyarbostan Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi açıldı.

Sivas Belediyesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, her yaştan insanın sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak ve meslek edinmelerine yardımcı olarak istihdamı artırmak adına düzenlediği faaliyetlere devam ediyor. Belediye, Bahtiyarbostan Hanımlar Kültür Merkezi’ni sil baştan yeniledi. Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın adını veren Belediye, yaşam merkezini kadınların hizmetine açtı.

“Kadınlar kendini geliştiriyor”

Merkez törenle açıldı. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bahtiyarbostan Mahallesi Muhtarı Hamdi Demirhan, “Hanım kardeşlerimiz evlerinden çıkıp kendileri gibi kadınlarla bir arkadaş-dost ortamında kurslar görüyor. Kendilerini geliştiriyor, el becerileri kazanıyor ve hatta spor bile yapabiliyor. Sadece kadınlar için değil çocuklar için de güzel bir hizmet. Oyun salonlarında çocuklar oynarken anneleri de kurslarda eğitim görüyor. Buraya gelen kadınlarımızın kendine güvenleri de geliyor” dedi.

“Kadına şiddet insanlığa ihanettir”

“Kadına şiddet insanlığa ihanettir.” diyen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan da, “Sivas’ın ruhu çok güzel, insanı aydınlatıyor. Burası hakikaten yiğidin harman olduğu bir yer. Çünkü ben daha önce hiç bir medya organında, hiç bir gazetede, Sivas’ta kadına şiddet, uyuşturucu ya da çocuk istismarı ile ilgili bir haber duymadım. Bu çok önemli, bu şehrin insanlarının ne kadar güzel ruhlu olduklarını gösteriyor. Özgecan’ımın, meleğimin adının bu ruhu güzel olan şehirde, böylesine güzel bir hizmetle yaşatılacak olmasından dolayı çok memnunum. Belediye Başkanımıza ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla