Ana SayfaÇevreBaşkan Gökhan Örgü File Üreten Kadınlar İle Bir Araya Geldi…

Başkan Gökhan Örgü File Üreten Kadınlar İle Bir Araya Geldi…

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Fevzipaşa Mahalle Meclisini ziyaret etti. Burada örgü file üretimi yapan kadınlar ile bir araya gelerek sohbet etti. File çalışmalarını da inceleyen Başkan Ülgür Gökhan, örgü file eğitmeni olan Osman Hikmet Türen’den de çalışmalar hakkında malumat aldı.

“Kadınlara İçin İyi Bir İş İmkanı Oldu”

Çanakkale Belediyesi’nin çevre duyarlılığı konusunda yürüttüğü projelere bir yenisinin daha ekledi. Başkan Gökhan; “Fevzipaşa Mahalle Meclisi Çalışma ofisinde kadınlara file yapımını öğrettiler. Bu fileleri biz de belediye olarak alacağız ve pazarda değerlendireceğiz. Vatandaşlara dağıtacağız. Amaç burada naylon poşet kullanmamak ve bu filelerden faydalanmak. Bu çalışma Fevzipaşa Mahallesindeki kadınlara iş imkanı oldu. Hem de çevreye duyarlılığımızı ortaya koyduk” dedi.

“Ücret Almadan Dağıtacağız”

Çanakkale’de poşet kullanımını en aza indirmek amacı ile file üretiminin yanı sıra farklı çalışmalarında olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Ayrıca şöyle bir planlamamız var; evlerdeki gazeteleri toplayıp, onlardan kese kağıdı yapacağız. Ağza temas edecek meyve sebze olmaz ama patates, soğan gibi ürünler için bu kese kağıdından faydalanılacak. Bu sayede hem gazetelerin geri dönüşümünü sağlayacağız hem de naylon poşetten bir kez daha kurtulmuş olacağız. Bunu yoğun olarak takip edersek başaracağız” dedi.

Çevre Duyarlılığı Gelişimine Katkı Sunulacak

Fevzipaşa Mahalle Meclisi çalışma ofisinde düzenlenen proje ile file kullanımının yaygınlaştırılması hedefler arasında. Tamamen örgüden, el emekleriyle file yaparak seferberliği başlatan kadınlar hem alışverişlerde, pazarda file kullanımının artmasına hem de çevre duyarlılığının gelişmesine yardımda bulunacaklar.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla