Ana SayfaEğitimDoğada bilim yaşayarak öğrendiler

Doğada bilim yaşayarak öğrendiler

Kocaeli Bilim Merkezi’nin ‘’Doğada Bilim 2016’’ etkinliğine katılan öğrenciler, doğada bilimi yaşayarak ve yaparak öğrendilerdogada-bilim-yasayarak-ogrendiler-9

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Kocaeli Bilim Merkezi, hafta sonunda ‘’Doğada Bilim 2016’’ etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Kartepe Kuzu Yayla Milli Parkı’nda doğal süreçlerin bilimsel bakış açısıyla anlaşılmasını desteklemek amacıyla yaparak-yaşayarak öğrenmenin gerçekleştiği doğa programı yapıldı.

YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENMEK

Ülkemizde bilimsel oluşum, kavramların topluma tanıtılması, öğretilmesi ve sevdirilmesi ve bilim kültürünün ülkemizde yaygınlaştırılmasını sağlamak için yürütülen program kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi tarafından ‘’Doğada Bilim 2016’’ etkinliği gerçekleştirildi. Doğal süreçlerin bilimsel bakış açısıyla anlaşılmasını desteklemek, katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onları “yapan-yaşayan” konumuna getirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte bu yolla anlamlı öğrenmeyi sağlayarak bilginin daha kalıcı olmasına katkıda bulunuldu.

KARTEPE KUZU YAYLA MİLLİ PARKI

Hedef kitle olarak 3.4.5. sınıf öğrenciler (80 kişilik grup) ve 6.7.8. sınıf öğrencilerin (80 kişilik grup) seçildiği programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor İzcilik Kulübü de hazır bulundu. Kartepe Kuzu Yayla Milli Parkı’ndaki doğada bilim etkinliğinde bölgenin biyoçeşitliliği hakkında bilgilendirme, ekoloji terimlerinin(tür, flora, fauna, habitat, bitki örtüsü, ekosistem, ekoloji) görsel bir şekilde aktarılması sağlandı.

DOĞANIN HATIRASI ETKİNLİĞİ

8-15 yaş aralığındaki 160 kişilik öğrenci grubuyla istasyonlarda canlı örnekler büyüteç ile incelenerek, doğal habitata zarar vermeyecek şekilde kilitli poşetlere bitki kısımlarından (yaprak, çiçek, dal) örnek toplandı. ’’Doğanın hatırası’’ atölye çalışmasında ise çiçek veya yaprak kısımlarının üzerine baskı yapıldı. Laminasyon filmi içine yerleştirildi ve laminasyon makinesinden geçirilerek birleştirildi. Yapılan ayıraçlar öğrenciler de hatıra olarak kaldı.

TABİAT ÇERÇEVESİ ETKİNLİĞİ

8-15 yaş aralığındaki 160 kişilik öğrenci grubunda öğrenciler doğal ortamdan topladıkları kurumuş dal, yaprak ve bitki artıklarıyla doğal bitki atıkları, tutkal ve ip kullanarak çerçeve tasarımı yaptı.

dogada-bilim-yasayarak-ogrendiler-13

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla