Ana SayfaBelediyeBursa'da pandemi esaretinde kalan yabancı öğrenciler sporla moral buldular

Bursa’da pandemi esaretinde kalan yabancı öğrenciler sporla moral buldular

Dünyanın 72 farklı ülkesinden lise eğitimi almak için Bursa’ya gelen ve korona virüs nedeniyle ülkelerine gidemedikleri için 1,5 yıldır ailelerini göremeyen liseli gençler, sömestr tatilinde Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün okulda düzenlendiği spor kamplarıyla moral buldu.

Bursa’da 2016 yılında eğitim vermeye başlayan Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 72 farklı ülkeden gelen yaklaşık 140 öğrencisi, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle ülkelerine gidemedikleri için yaz tatilini okulda geçirmek zorunda kaldı. Türkiye’deki bütün öğrenciler, pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle derslerine devam ederken, okuldan ayrılamadıkları için yüz yüze eğitime devam eden yabancı öğrencilere sömestr tatilinde Büyükşehir Belediyesi’nden sürpriz geldi. Pandeminin etkilerini sürdürmesi yüzünden sömestr tatilini de okullarında geçirmek zorunda kalan misafir öğrenciler için Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafındın 3 haftalık spor kampı düzenlendi. Okul içinde düzenlenen kamplarda öğrenciler bocce, masa tenisi ve okçuluk branşlarında temel eğitim alırken, bir nebze de olsa ailelerinden uzakta olmanın hüznünü bir yana bırakıp, keyifli vakit geçirme imkanı buldu.

Sertifikalarını aldılar

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün deneyimli hocaları eşliğinde sporla iç içe bir sömestr tatili geçiren öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarına da kavuştu. Okulun konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer de katıldı. 

Dans başladı Mersin sahilinde coşku arttı – TIKLAYIN

BİZİ TWİTTER’DA TAKİP EDİN

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla