Ana SayfaBelediyeİstanbul'da kadın itfaiye adayları kıran kırana yarıştı

İstanbul’da kadın itfaiye adayları kıran kırana yarıştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 30 bin kişinin başvurduğu itfaiye eri alım sınavının yazılı bölümünü geçip, spor parkurunda yarışmaya hak kazanan adaylarla bir araya geldi. İBB İtfaiyesi tarihinde, yangın söndürme dahil, arama-kurtarma faaliyetlerinde ilk kez görev yapacak 50 kadın personel alımı yapacaklarını aktaran İmamoğlu, adaylarla sohbet edip, parkurda gösterdikleri performanslara tanıklık etti.

Toplam 250 itfaiye eri alımı için gerçekleştirilen sınava, Türkiye’nin hemen her bölgesinden katılım olduğunu öğrenen İmamoğlu, “İBB’nin son yıllarına, 10, 15, 20 yılına bir bakın. Hiçbiriniz, bir işe alım ilanı diye bir şey gördünüz mü? Bakın sadece şuraya, 30 bin kişi, e-devlet üzerinden başvuru yaptı. Az önce sorduk; Türkiye’nin farklı yerlerinden, İstanbul’dan kendini buraya hazır eden insanlar katılmış. Ne kimseye yaşamını sorduk ne kimseye partisini sorduk. Biz partizanlığı tamamen söküp atmanın içerisindeyiz. Ve bunu başaracağız. Bu liyakat yolculuğu devam edecek” dedi.

“KADIN KONTENJANI AÇMANIN KEYFİNİ YAŞIYORUM”

İtfaiye eri adaylarla sohbet eden İmamoğlu, Türkiye’nin farklı yerlerinden katılım olduğunu öğrenince, “Tam da istediğimiz bu. Ayağınıza sağlık. Birincisi şu: Kadın kontenjanı açmanın keyfini yaşıyorum.

Sizin de burada elinizden geleni yapacağınıza ve hak edenin kazanacağına olan inancım var. Şundan zerre şüphe etmeyin ki; burada hak eden kazanacak. İkincisi; Türkiye’nin her yerinden bu adil sisteme eşlik etmeniz beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı. Bu sırada araya giren bir erkek aday, “Başkanım, ona olan inancımız için buradayız. Bundan emin olabilirsiniz” dedi. İmamoğlu, bu katkıya, “Çok mutlu oldum. Başarılar diliyorum. Ama şunu bilin: Bu liyakat yolculuğu devam edecek. Bugün burada olamasa da bir gün yolumuz buluşacak. Bunu unutmayın” yanıtını verdi.

KUCAĞINDA BEBEĞİYLE ŞANLIURFA’DAN KATILDI

Sırasının gelmesini başka bir alanda bekleyen adaylarla da bir araya gelen İmamoğlu, onlara, “Akrabam yok değil mi aranızda? ‘Tanıyoruz’ diyen yok, değil mi aranızda? Unutmayın; emeğinizle ve kendi başarınızla buradasınız.

Kazandığınızda da kendiniz olduğunuz için kazanacaksınız. Bu memlekette, hiçbir idarecinin lütfuna ihtiyacınız yok” sözleriyle seslendi.

Bu sırada İmamoğlu, adaylar ve katılımcı yakınları arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Kucağında 6 aylık bebeği Aden Lina olduğu halde seçmelere katılan Kübra Alkan’ı gören İmamoğlu, itfaiye eri adayla sohbete girişti. Alkan, İmamoğlu’na, eşinin de itfaiye eri olduğunu ve seçmelere Şanlıurfa’dan katıldığını aktardı.

Başkan Büyükkılıç’tan Kayseri esnafına ziyaret – TIKLAYIN

BİZİ TWİTTER’DA TAKİP EDİN

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla