Ana SayfaGündem'Tünel Akvaryum Projesi' Türkiye'de bir ilk olacak

‘Tünel Akvaryum Projesi’ Türkiye’de bir ilk olacak

Trabzon’un Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Tünel Akvaryum Projesi için ilk kazma vuruldu. Projenin, Türkiye’de bir ilk olacağı belirtiliyor.

Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Tünel Akvaryum Projesi için çalışmalar başladı. Proje çerçevesinde ilk kazma vuruldu. Türkiye’de ilk olacak proje Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi’ni yeraltından tünelle birleştiriyor. Tünel içine yapılacak akvaryumda birçok deniz canlısı yer alacak.

“Tünel açma çalışmaları başladı”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yüklenici firmanın gerekli zemin etütlerini tamamlanmasından sonra Tabakhane Vadisi’nde tünel açma çalışmalarına başlandığını belirtti. Genç, “Yüklenici firmaya iş yeri teslimi yaptık. Yüklenici firma gerekli jeolojik etütleri yaptıktan sonra tünel açma çalışmalarına Tabakhane Vadisi’nde başladı. İhale sözleşmesinde tünelin açılmasıyla ilgili iş süresini 240 gün olarak belirledik. Sözleşme bedelimiz ise 7 milyon 749 bin TL’dir. Akvaryum kısmının inşaatına tünel inşaatı tamamlandıktan sonra başlanacak. Yatırımcı firmalarla görüşmelerimiz devam etmektedir. Tünelin tamamlanması akabinde 6 aylık bir süreç içinde akvaryum imalatlarının tamamlanmasını öngörmekteyiz” dedi.

“Proje hayata geçtiğinde simge olacak”

Genç, seçim sürecinde verdiği bütün vaatlerin arkasında durduğuna ve bunları gerçekleştirmek için belediyenin bütün imkanlarını zorladığını kaydetti. Genç, “Ortahisar’ımıza yakışan projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Ekopark, Pelitli kentsel dönüşüm, Pazarkapı ve Kemeraltı projeleri bunlara en iyi örnektir. Allah nasip ederse ilk defa bölgemizde böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. Çok önemli ve maliyeti yüksek bir proje. Birtakım teknik incelikler gerektiriyor. Ama bu konuda hem teknik olarak hem de finansal olarak kendimizi yeterli hissediyoruz. Projemizi hayata geçirdiğimizde sadece Ortahisar için değil, Trabzon şehri için de simge bir proje olacak. Bölge illerimiz arasında bir farklılık sağlamış olacağız. Akvaryum, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’de de ilk defa yeraltında bir akvaryum yapılacak. Dünyada da benzeri yok sanırım. Türkiye için de bu anlamda bir ilk olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

“Proje, turistleri şehir içine çekecek”

Genç, Zağnos ve Tabakhane vadilerini 180 metre uzunluğunda bir tünelle yeraltından birleştireceklerini anlattı. Genç, “Turistleri şehir içine çekecek ve şehir içinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir proje. Tünel Akvaryum ile ayrı bir çekim, ayrı bir cazibe merkezi oluşturacağız. Gelen ziyaretçilerin bu şehirde daha fazla kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz. Bu projemiz de buna dönük bir proje olacak” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla