Ana SayfaKültür SanatVali Tavlı, Troya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu

Vali Tavlı, Troya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, kent merkezine bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yapımı süren Troya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Troya Antik Kenti’nin de bulunduğu, kent merkezine bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde yapımı süren Troya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Orhan Tavlı, müzenin inşaatıyla ilgili son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tavlı, “2018 Troia Yılı” çalışmaları kapsamında inşaatı süren müzenin içinde ve çevresinde hızlandırılan çalışmaları yerinde inceledi. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdullah Köklü ile Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin de eşlik etti.

Yapımına 2014’te başladı

Troya Müzesi inşaatı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yarışmayla belirlenen proje kapsamında 2014 yılında yapılmaya başlandı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan yapı, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Müzede, Troya Ören Yeri ve Çanakkale’deki diğer arkeolojik alanlarda gerçekleştirilen kazılarda bulunan eserler sergilenecek.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla