Ana SayfaFuar2018 Troya Yılı, ITB Berlin Fuarı'na damga vurdu

2018 Troya Yılı, ITB Berlin Fuarı’na damga vurdu

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20. yıldönümü nedeniyle ilan edilen 2018 Troya Yılı, ITB Berlin Fuarı’na damga vurdu.

Dünyanın en büyük ve en prestijli turizm etkinliği olarak kabul gören ITB Berlin, 52. kez kapılarını açtı. Türkiye’nin en önemli destinasyon alanlarının tanıtıldığı ITB Berlin’e Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ‘2018 Troya Yılı’ damgasını vurdu. ‘2018 Troya Yılı’ kapsamında tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan dünyanın en önemli antik kentlerinden olan Troya başta olmak üzere Çanakkale’nin tüm destinasyon alanları tanıtıldı.

“Ülkemizin her yerinden tarih fışkırıyor”

Fuara, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Fuarda, Türkiye, 3 bin 79 metrekarelik dev bir stant ile yer aldı. Türkiye standının resmi açılışı da Bakan Kurtulmuş tarafından yapıldı. Bakan Kurtulmuş, “Troya’dan Osmanlı’ya kadar 24 büyük medeniyete ev sahipliği yapan ülkemizin, her yerinden tarih ve kültür fışkırıyor” dedi.

Fuarda en büyük ilgiyi Türkiye standında bulunan 6 metre yüksekliğindeki Truva Atı gördü. Ziyaretçiler, Truva Atı’nın önünde fotoğraflar çektirerek Türkiye hakkında bilgi aldı. Fuar merkezinin ana bahçesinde de yer alan Truva Atı da ITB Berlin’i ziyaret eden binlerce kişi tarafından görüldü.

Fuar süresince 2018 Troya Yılı başlığında dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden olan ve tarihi M.Ö. 3000’lere kadar uzanan Troya Antik Kenti’nin, binlerce yıl öteden gelen ilhamı ve dünyanın 7 kıtasına yayılmış olan uluslararası bilinirliliği başta olmak üzere tüm bölgenin kültürel, doğal, tarihsel değerlerini anlatan sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlarda, Troya’nın hoşgörü kültürü ile Anadolu’nun kadim değeri olarak dünyaya yön verdiği vurgulandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla