Ana SayfaÇevreBugün Dünya Yunus Günü

Bugün Dünya Yunus Günü

Bugün Dünya Yunus Günü!
Bugün Dünya Yunus Günü!

Bugün Dünya Yunus Günü! Onlar denizlerin en zeki, en sosyal canlılarından! Bugün sevdikleriniz için sembolik olarak bir yunus evlat edinerek, onlara doğadan bir hediye verebilirsiniz.

Dünyadaki tüm okyanuslarda ve hatta Asya ve Güney Amerika’daki en büyük nehirlerin bir kısmında yunuslara rastlayabilirsiniz.  Bu son derece zeki ve sosyal canlılar deniz ekosisteminin bekçileridir. Yunusların varlığı gezegen sağlığı için çok önemli! Yunusların azalması gezegenimizdeki deniz ekosistemlerine zarar verir.

Deniz ekosistemlerini ve yunusları korumak #BirlikteMümkün!

Türkiye’yi çevreleyen denizlerde en çok gözlemlenen yunus türleri, Afalina (Tursiops truncatus), Mutur (Phocoena phocoena relicta), Tırtak (Delphinus delphis) ve Çizgili Yunus (Stenella coeruleoalba)’tur.

Ülkemizde de görülen Tırtak türü  yunuslar  IUCN’in (Dünya Doğayı Koruma Birliği) Tehlike Altındaki Türler Kırmızı Listesi’nde bulunuyor.

Denizlerin gün geçtikçe kirlenmesi, denizlerdeki ses kirliliği, deniz trafiği, hedef dışı avlanma ve kasti öldürme yunusların geleceğini tehdit ediyor!
❗Özgür olması gereken yunuslar, doğal yaşam alanlarından alıkonularak yunus parklarında esaret altında yaşıyor!

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yaban Hayatı Ekibi olarak ülkemizde yunusların korunmasına katkı sağlamak için yerel STK’lar ve yerel yönetimler ile işbirliği yapıyor, Deniz Memelileri Araştırma Derneği (DMAD) işbirliğiyle izleme ve koruma çalışmalarına Kuşadası ve İstanbul Boğazı’nda devam ediyoruz.

Dünya Yunus Günü’nde bir yunus evlat edinerek bu eşsiz canlıların denizlerde özgürce yaşaması için yürüttüğümüz çalışmalara siz de destek olun!

Özelkalem Haber Özelkalem Yerel Yönetim Ağı

Özelkalem Dergisi 15. yıl özel sayısı’nı gururla sunar!

İzle Türkiye! Özelkalem Tv Youtube

#özelkalemhaber #güzelbirtürkiye #güzelbirtürkiyemümkün #herşeygüzelbirtürkiyeiçin

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla