Ana SayfaGündemYalı Evleri ile tarihe yolculuk zamanı

Yalı Evleri ile tarihe yolculuk zamanı

Gölcük Belediyesi tarafından ‘Tarih koridoru’ projesi kapsamında aslına sadık kalınarak yeniden yapılan Değirmendere Yalı Evleri yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. 

KOCAELİ – Gölcük Değirmendere Yalı Evleri, ‘Tarih koridoru’ projesi kapsamında restore edilerek yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından alınan onayın ardından aslına uygun olarak restore edilen 12 bina ve cami eski görüntüsünden kurtarılarak, sosyal yaşam alanı haline getirildi. Restore edilen binaların, restoran, kafe, butik otel, sanat galerisi, seramik atölyesi gibi sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yaptığını ifade eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yalı evlerinin kente değer kattığını ve ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.

Yalı Evleri restoresinde Osmanlı mimarisi uygulandı

Restore çalışmalarında Osmanlı mimarisinin tekniklerinin uygulandığını aktaran Sezer, “Yalı Evleri, Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerini oluşturuyor. Bu nadide eserleri yeniden gün yüzüne çıkarmak istedik. Restore ettikten sonra aktif olarak kullanılmaya başlandı. 19 yataklı bir otelimiz var, restoranımız var, kafeteryamız var, kütüphane ve sergi salonumuz var. Burası günlük hayatta vatandaşların yoğun bir şekilde kullandıkları seçkin bir mekan haline geldi ve Gölcük’e değer katıyor” dedi.

“Tarihi dokunun yeniden canlandırılmasına önem verdik”

Sezer, restore çalışmaları sırasında tarihi dokunun yeniden canlandırılmasına önem verdiklerini vurguladı. Sezer, “Yalı Evleri, Değirmendere sahilinin hemen yanı başında bulunuyor. Otelde kaldığınız zaman denizi seyretme imkanınız bulunuyor. ‘Güneşin en güzel battığı yer neresi’ diye soranlara ben ‘Burasıdır’ diye cevap veriyorum. Ben misafirlerimizi bu manzarayı ve bu tarihi dokuyu görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

değirmendere tarihi ev 1

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla