Ana SayfaGündemŞiddet Uygulayan Kocaya Ekonomik Yaptırım

Şiddet Uygulayan Kocaya Ekonomik Yaptırım

Kadına yönelik şiddet, vardığı toplumsal boyutlar itibarı ile ulusal bir sorun haline geldi. Özellikle bu yıl yerel yönetimler 25 Kasım Kadına Yönelik şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü dolayısıyla pek çok etkinlik düzenlediler, düzenliyorlar. Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü de Gün kapsamında bir panel düzenledi. Panelde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; kadın dostu kentler için yerel yönetimlerin işe kendi bünyelerinden başlamaları gerektiğini söyledi. Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nde “Eşine şiddet uygulayan çalışanların maaşının yarısı kesilerek, şiddete maruz bırakılan kadına verilir” ilkesinin uygulandığını vurguladı.

kadına yönelik şiddet

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin konusu “Kadın Politikaları ve Beylikdüzü”ydü. Etkinlikte Devletin Kadınlara Tanıdığı Haklar, Kadın Politikaları ve Beylikdüzü Belediyesi’nin konuyla ilgili yaptıkları ve yapacakları konuşuldu. Moderatörlüğünü Pelin Batu’nun üstlendiği panelde; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Avukat Selin Nakıpoğlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Müdürlük bünyesinde hizmet alan kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

kadına yönelik şiddet 2

Çalık: “Kadının yaşam koşullarını iyileştirmek zorundayız”

Panelde Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Beylikdüzü Belediyesi’nin kadın hakları ve kadınlara yönelik çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi. Çalık, kadınların gerçek anlamda eşit yurttaşlar olabilmeleri için erkeklerle kentte de eşit olmaları gerektiğinin altını çizdi. Bunun için kadınlara nitelikli, ucuz veya bedelsiz hizmetler sunulması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nin başlattığı “her mahalleye bir kreş” kampanyasının önemine değindi. Yeterli ve ucuz çocuk bakım olanağı yaratılmasının kadının ekonomik hayata katılımı için çok önemli olduğunu ifade eden Çalık, konuşmasında kadına yönelik şiddet konusundaki çalışmalarına da yer verdi.

Eşine şiddet uygulayanın maaşı kesilerek 

Belediyelerin her şeyden önce kadınların güvenle başvurabileceği Danışma-Dayanışma Merkezleri açmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “8 Mart 2018’de açtığımız Kadın Da(ya)nışma Merkezimiz, duygusal, psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddet gören kadınlara destek sağlıyor. Merkezimizde, psiko-sosyal destek hizmetleri, hukuki danışmanlık, telefonla danışmanlık ve ekonomik desteklere yönlendirme gibi hizmetler veriliyor. Şiddetten uzaklaşmak isteyip de nereye başvuracağını bilmeyen kadınlar için bir kapı olan merkezimiz, danışanları arasında kesinlikle dil, din, etnik köken, sınıf, yaşam tarzı, yasal statü, yaş, meslek ve engellilik durumuna bağlı ayrımcılık yapmadan, çözüm odaklı çalışıyor. Kadın dostu kent yaratmak için yerel yönetimler olarak en başta işe kendimizden başlamalıyız. Beylikdüzü Belediyesi’nde ‘Eşine şiddet uygulayan çalışanların maaşının yarısı kesilerek, şiddete maruz bırakılan kadına verilir’ ilkesi uygulanmaktadır.”

kadına yönelik şiddet 3

Nakıpoğlu; “yerel yönetimler sorumluluğunu yerine getirmeli”

Katılım ve ilginin yoğun olduğu panelde konuşan Avukat Selin Nakıpoğlu ise kadına yönelik şiddet konusunda yerel yönetimlerin oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Nakıpoğlu, “Tıpkı Beylikdüzü Belediyesi’nin yaptığı gibi diğer belediyelerin de bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekiyor” diye konuştu. Devlet politikaları ve yasaların kadınlara verdiği hakları katılımcılarla paylaşan Nakıpoğlu vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayarak önemli ve yararlı bilgiler aktardı.

kadına yönelik şiddet 4

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla