Ana SayfaKültür SanatAdıyaman'da, 'Perre Sanat Çalıştayı' başladı

Adıyaman’da, ‘Perre Sanat Çalıştayı’ başladı

Adıyaman’da belediye ve üniversite iş birliği ile 1. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay, Perre Antik Kenti’nde başladı.

Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitesi işbirliğinde 1.Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay, kentin tarihi mekanları arasında bulunan Perre Antik Kenti’nde başladı. Çalıştayın açılışına, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, öğrenciler ile yerli ve yabancı turistler katıldı.

“Bizi duymalarını istedik”

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, Adıyaman ve tarihi yerlerinin tanıtımı amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Çalıştay ile güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine çalışma ve başarılarında katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Alagöz, “Gittiğim her yerde soruyorlar Adıyaman’da da mı güzel sanatlar fakültesi var. Bende anlatıyorum 3 yıldır öğrencilerimiz var. Adıyaman’da bizi fark etmeleri ve sesimizi duyurmak istedik. Bu öğrencilerimize olumlu anlamda yansıyacaktır. Adıyaman tanıtılmasına katkı sunacaktır. Sanatın bir birleştiriciliği evrenselliği göz önünde tutularak düzenlediğimiz ve her yıl tekrarlanarak geleneksel hale gelmesini istediğimiz sanat çalıştayı ile amaçlarımız var. Ülkemizi kentimizi üniversite ve bünyesinde yeni faaliyete geçen güzel sanatlar fakültemizi tanıtmak kentimizin turizm alanında kentimize katkı sunmak” dedi.

“Elimizden geleni yapacağız”

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ise, “Sayın belediye başkanım ve rektörümüz sayesinde bu organizasyon yapıldı. Ben hepinizin huzurunda katkı sunan herkese teşekkür ederim. İnşallah eski otogar yerini kültür merkezi ile çalıştaylarımızı orada yapacağız. Sergi salonlarımız olacak. Kadim miraslardan birisi olan Perre Antik Kentinde bu organizasyon gerçekleştirmek ayrıca bir güzel inşallah bu kadim mirası farklı bir formatta gelecek nesillere taşımak için sizlerin ortaya çıkaracağı eserleri sergilemek hususunda korumak hususunda biz de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla