Ana SayfaKültür SanatUşak Belediyesi 2. Uluslararası Tiyatro Festivali sona erdi

Uşak Belediyesi 2. Uluslararası Tiyatro Festivali sona erdi

2 Nisan’da başlayan Uşak Belediyesi 2. Uluslararası Tiyatro Festivali, Efeler Belediye Tiyatrosunun sahnelediği “Topuzlu” isimli oyunla sona erdi.

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Tiyatro Festivali, 2 Nisan’da Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın, ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Yakup Yavru’nun ve birçok tiyatro grubunun katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Söz Sende’”isimli doğaçlama gösterisiyle sahnelerin renk kazandığı bir haftalık festival son oyunla tamamlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde, geçen sene olduğu gibi birbirinden seçkin tiyatro grupları sahne aldı. Çocuk izleyicilerin de unutulmadığı festivalde farklı illerden 11 tiyatro ekibi Uşak’a geldi. Bir hafta boyunca tiyatroseverlerle 9 oyun buluşturuldu ve oyunların tamamı yoğun ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan gösteriler izleyenlerden tam not aldı.

300 tiyatro oyuncusu göz doldurdu

Sahne performansıyla göz dolduran 300 tiyatro oyuncusu, gündüz düzenlenen turlar sayesinde Uşak’ı gezme fırsatı buldu. Kente gelen tiyatro grupları, oyunlarını sahnelemenin yanında belediye görevlilerinin rehberliğinde düzenlenen gezi programlarıyla köklü bir tarihe sahip Uşak’ı yakından tanıdı.

Tam bir kültür sanat haftası havasında geçen festivalin son oyununda da tiyatrocuların yanında olan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, iki buçuk yıllık bir tiyatro ekibinin ikinci festivalini yaptığını vurguladı.

“Uşak kültür ve sanat şehri haline geldi”

Şehir Tiyatrosu’nu kurmakla ne kadar doğru bir karar verildiğini bir kez daha gördüklerini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak bir sanat şehri haline geldi. Kültürüyle ve barındırdığı değerleriyle önemli bir medeniyet beşiği olan şehrimiz, sanat alanında da hak ettiği noktaya kavuştu. Çok kısa bir sürede önemli oyunları izleyicisiyle buluşturan Şehir Tiyatromuz ikinci festivalini gerçekleştirdi. Ben şehrimize teşrif eden değerli tiyatro ekiplerimize, Şehir Tiyatromuza ve tiyatromuzun Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu’ya, en önemlisi de katılımlarınızla festivalimize değer katan siz kıymetli hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla