Ana SayfaSosyal sorumlulukMuratpaşa Belediyesi fototerapi hizmetine başlıyor

Muratpaşa Belediyesi fototerapi hizmetine başlıyor

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi, yenidoğan sarılık hastalığının tedavisinde kullanılmak üzere evde fototerapi hizmeti vermeye başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi, kişisel bakımını yapamayacak durumda olan hasta, engelli ve yaşlılara evde bakım, sağlık ve nakil hizmeti veriyor. Belediye bunun yanı sıra, ilçedeki 40 yaş üstü kadınların Kanser Erken Teşhis, Tarama Ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) ücretsiz taramadan geçmesini sağlıyor. Belediyesi, şimdi de yenidoğan sarılık hastalığının tedavisinde kullanılmak üzere evde fototerapi hizmeti vermeye başlıyor. Muratpaşa Belediyesi, yenidoğan sarılık hastalığının tedavisinde kullanılmak üzere ‘taşınabilir fototerapi cihazı’ hizmeti vermeye başlayacak. Bebeklerin yüzde 60’ında görülen ve genellikle doğum sonrası ilk haftalarda ortaya çıkan bu sağlık probleminin tedavisi için evde fototerapi hizmeti tamamen ücretsiz olacak.

“Doktor raporu şart”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yenidoğan sarılığının zamanında müdahale edilmediğinde bebekte kalıcı hasarlar bırakabildiğine dikkat çekti. Uysay, ancak doğru teşhisle kısa sürede tedavi edilebilen hastalık olduğunu vurguladı. Uysal, evde fototerapi hizmetinin sadece uzman hekim tarafından uygun görülen bebekler için söz konusu olabileceğini belirtti. Uysal, “Evde fototerapi hizmetiyle, yoğun tedavi alması gerekmeyen ve hekim tarafından uygun görülen bebeklerin, anneyle bağını koparmadan ve aile bütçesine daha fazla yük olmadan iyileşmesini amaçlıyoruz. Bebeği yenidoğan sarılığına yakalanan ailelerimiz, altını tekrar çizmekte yarar var. Doktoru evde fototerapi alması uygun görüyorsa Turunç Masa üzerinden Muratpaşa Belediyemize ulaşacak. Sonrasında ilgili birimimiz cihazı hastanın evine yerleştirecek ve tedavi süreci başlayacak” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla