Haliliye Belediyesi'nin çölyak hastaları için açtığı fırın

Şanlıurfa’nın Haliliye Belediyesi tarafından çölyak hastaları için günlük 4 bin glütensiz ekmek üretim kapasiteli fırın açıldı. Fırın, sadece Şanlıurfa ve Haliliye’ye değil, bölgeye hizmet edecek.

Haliliye Belediyesi tarafından çölyak hastaları için günlük 4 bin glütensiz ekmek üretim kapasiteli fırın açıldı. Sırın Mahallesi’nde yaptırılan fırın düzenlenen törenle açıldı. Törene, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, bürokratlar ve çölyak hastaları katıldı. Demirkol törende yaptığı konuşmada fırının sadece Şanlıurfa’ya değil tüm bölgeye hizmet edeceğini belirtti.

Fırının günde 4 bin ekmek üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Demirkol, “İnsanımıza hizmet ederken, tüm kesime hizmet ediyoruz. Önce sağlık diyoruz; sağlık noktasında daha öncesinde herhangi bir şekilde tatmamış oldukları lezzetleri tatmaları için çölyak hastalarımız, bilindiği gibi glütensiz undan yapılan mamulleri sadece yiyebiliyorlar. Aynı ailedeki bireyler, aynı sofrada farklı yemekler yiyordu. Hayatı boyunca bulgur pilavı, makarna ve başka lezzetleri tatmamış hastalarımızın, aile bütünlüğünü sağlamak adına aynı sofrada aynı yemeği yemelerini sağlamak için geçmişten bu tarafa glütensiz undan yapılan mamullerin bulunduğu gıda kolileri dağıtıyoruz. Çölyak hastalarımıza afiyet olsun. Hizmete sunacağımız tesis, çölyak hastalarımıza glütensiz undan yapılan ekmekler üretecek bir fırındır. Türkiye’de sadece birkaç büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu ekmek imalatını, Türkiye’de ilçe belediyelerinde sadece ve sadece Haliliye Belediyesi olarak biz üreteceğiz”dedi.
Konuşmaların ardından fırının açılışı yapıldı. Periyodik olarak çölyak hastalarına dağıtımı yapılan glütensiz gıda paketleri de, açılış sonrasında çölyak hastalarına dağıtıldı.

Facebook Yorumları
İnceleyin:  İstanbul'da metrobüs kullananların sayısı 4 milyon arttı